TILBURG BIG BAND IN CONCERT FT GASTSOLIST ALISTER PAYNE (TRUMPET)

Datum: 8 juni 2024
Tijd: 20:00
Locatie: Paradox Tilburg
Kaartverkoop | Openbare optredens

TILBURG BIG BAND IN CONCERT FT GASTSOLIST ALISTER PAYNE (TRUMPET)

Na een aantal geslaagde concerten van Tilburg Bigband in samenwerking met Paradox, gaat dit collectief de uitdaging aan om twee keer per seizoen een verrassend concert te organiseren met telkens een andere gastsolist. Vandaag is dat de veelzijdge trompettist Allistair Payne.

Tilburg Bigband werd opgericht in 1958 en bestaat uit 19 enthousiaste (beroeps)muzikanten van diverse generaties, van jong tot oud. Ze repeteren wekelijks op zondagochtend in Paradox. De groep staat onder leiding van de Belgische dirigent/arrangeur Daan Morris en behoort tot de top van de bigbands in Nederland. De missie van de band is om een creatieve broedplaats te zijn voor muzikaal talent en dit terug te geven aan de mensen die komen luisteren. Dat doen ze onder andere door regelmatig te werken met gastmusici.

Alistair Payne is een prominente naam binnen de nieuwe golf van de Nederlandse jazz. De in Schotland geboren muzikant staat bekend om zijn uitgesproken trompettoon, out-of-the-box creativiteit en diversiteit aan projecten. Naast zijn solowerk maakt Payne deel uit van veel verschillende bands, zoals Sun-Mi Hong Quintet, Tijn Wybenga’s AM.OK, Guy Salamon Group en Tineke Postma Quartet. Deze keer gaat hij het avontuur aan met onze eigen Tilburg Bigband.